Utdannings overgrepssak prisaktuell i Bergen

Utdannings overgrepssak prisaktuell i Bergen

Sonja Holterman er blant fem nominerte i klassen "Årets nyhetsdekning" for gravesaken "Misbrukte elever i 35 år", i konkurransen Årets mediepriser som deles ut i Bergen 10. mai. (Foto: BN).

Del: 

Sonja Holtermans gravesak "Misbrukte elever i 35 år" er blant de fem nominerte i klassen "Årets nyhetsdekning" i priskonkurransen "Årets mediepriser" som blir delt ut under Nordiske Mediedager i Bergen 10. mai.

Juryleder Trine Ohrberg-Rolfsen, MBL, uttaler til Utdanningsnytt at nivået i konkurransen er skyhøyt i år. Til sammen er det sendt inn 550 arbeider til konkurransen i 2017.
Utdanning er nominert for saken «Misbrukte elever i 35 år».  Journalist Sonja Holtermann brukte ett år på å kartlegge alle ansatte i skole og barnehage som er siktet, tiltalt eller dømt for overgrep de siste årene. Hun fant ut 73 menn og én kvinne har vært involvert i overgrepssaker siden 2010.
– Det er veldig gøy, både for redaksjonen og for meg, at saken er blitt plukket ut i denne kategorien, sier Sonja Holterman til Utdanningsnytt. Hun legger til:
– Jeg jobber i en redaksjon med seks skrivende journalister, og det var et stort løft for hele redaksjonen å la meg få lov til å jobbe med denne ene saken i ett år. Så det er stor stas å få anerkjennelse for jobben som er gjort.

Les også:
  • – Vi har nesten doblet den digitale annonseomsetningen i første kvartal, sammenliknet med 2016, sier annonseansvarlig Anne-Grethe Krogdahl i Byggmesteren. Også salgssjef Kenneth Johnsen i Anlegg & Transport melder om en jevnt stigende digitalomsetning. 

  • Fagpressens annonseomsetning økte med totalt 3,6 prosent i første kvartal 2017. Veksten var 0,7 prosent på papir og10 prosent digitalt. Men noen titler har også svært mye bedre tall.

  • NJ Hege Iren Frantzen viste fram gravesaker fra Fagpressen, og NR understreket at redaktørene i fagmedier arbeider under samme ansvar som sine kolleger i dagspressen. – De bør følgelig også få samme rammevilkår, poengterte Arne Jensen i høringen i finanskomiteen mandag. Også MBLs Randi Øgrey støttet Fagpressens sak.