Tre fagmedier i SKUP-konkurransen

Tre fagmedier i SKUP-konkurransen

Vegard Venli, Kommunal Rapport, vant Den store journalistprisen i 2016. Prisen ble delt med Anders Fjelberg og Tomm W. Christiansen i Dagbladet. Her blir Venli intervjuet av TV2s Nils Gunnar Lie rett etter prisutdelingen. (Foto: BN).

Del: 

Journalister i tre redaksjoner i Fagpressen har sendt inn metoderapporter og deltar i SKUP-konkurransen 2017. To av dem er også nominert til Den store journalistprisen.

De som er med i begge konkurransene, er Sonja Holterman i Utdanning, med "Overgrep i skole og barnehage", og Lars Taraldsen i Teknisk Ukeblad med "Fra Vestlandet til Pyongyang – De norske slaveskipene i Polen". I tillegg deltar hele redaksjonen i Politiforum i SKUP-konkurransen med "Humlebolet", et kritisk arbeid om Politidirektoratet og lederen Odd Reidar Humlegård.

I fjor vant journalist Vegard F. Venli, da Kommunal Rapport, Den store journalistprisen – delt med Dagbladets Anders Fjellbarg og Tomm W. Christiansen. I år skal Den store journalistprisen deles ut 13. juni i Trondheim, under Medielederkonferansen.

Les også:
  • Ole Martin Mortvedt, redaktør i Politiforum, er blant de nominerte til utmerkelsen Årets redaktør som deles ut av Oslo redaktørforening på årsmøtet deres 8. mars.

  • Journalisten feirer sitt 100-årsjubileum torsdag 9. mars, med å invitere til en journalistfaglig heldagskonferanse på Høyskolen Kristiania i Oslo.

  • Når Mediemangfoldsutvalget legger fram sin rapport til kulturministeren 7. mars, går kampanjen #ettminutt på lufta. Hensikten er å skape forståelse for at en fri og uavhengig presse er en forutsetning for et velfungerende demokrati. Alle norske medier og redaksjoner inviteres til å delta i kampanjen.