PUFF-konferansen 2017: NYE TAKTER!

Primærfaner

PUFF-konferansen 2017: NYE TAKTER!

Del: 
Dato: 
Fredag 10. Mar til Lørdag 11. Mar
Sted: 
Holmen fjordhotell, Asker
Kl.: 
10:30 til 12:00
Passer for: 
Redaktører
Journalister
Pris: 
1450

Velkommen til PUFF-konferansen 10. og 11. mars, hvor Kadafi Zaman, TV2, forteller om sitt unike kildenettverk og hvordan han avslørte norske fremmedkrigere. Kari O. Vedvik, Utdanning, som vant fjorårets Fagpressens journalistpris  forteller hvordan kreativ gravejournalistikk kan fungere.

Meld deg på før 3. februar, og få tidlig-rabatt!

En dedikert programkomité med journalister og redaktører fra Fagpressen jobber med å få på plass enda flere godbiter til årets PUFF-konferanse – som blir den fjerde i rekken. Konferansen går over én og en halv dag, fra fredag formiddag 10. mars til formiddagen lørdag 11. mars. Konferansen har reservert 60 rom på Holmen fjordhotell i Asker. Du får hele årets PUFF-konferanse, inkludert festmiddag fredag kveld og overnatting i enkeltrom for kroner 1450, hvis du melder deg på innen fredag 3. februar. Da går deltakerprisen opp til kr 1650.

Programmet er fortsatt under jobbing, men disse programpostene er på plass:

Kadafi Zaman fra TV2 forteller om sitt unike kildenettverk. Zaman har gjort en rekke avsløringer om norske fremmedkrigere som har reist til Syria. Høsten 2015 gikk han undercover som flyktning i flere land for å dokumentere at mange tjener grovt på flyktningstrømmen til Europa. Han var redd hele tiden. Resultatet ble TV 2-dokumentaren Norge til salgs:

http://www.tv2.no/nyheter/norge-til-salgs/

Kreativ gravejournalistikk

Kari Oliv Vedvik i Utdanning fikk Fagpressens Journalistpris i 2016 for «X-klassen». Hun forteller hvordan hun sporet opp barna som gikk i en hemmelig klasse for «evneveike» på 70-tallet.

Datagrafikk og video

Ulla Gjeset Schjølberg i forskning.no viser hvordan hun lager grafiske illustrasjoner ved hjelp av brukervennlige dataprogrammer på nett. Dette er primært gratisprogrammer som er enkle å bruke.

Mona Langset fra VG viser hvordan hun enkelt redigerer videofilm på mobilen, med en app som gjør vanskelige redigeringsprogrammer overflødige. Hun viser noen av filmene hun har laget, blant annet fra Hurtigruten.

Databaser er gullgruver for redaksjoner

Henning Aarset i Kommunal Rapport viser hvordan vi kan bruke Leverandørdatabasen for å lage god journalistikk. Leverandørdatabasen er bygd opp av journalister i Kommunal Rapport og viser alle bedrifter som selger varer og tjenester til norske kommuner. Henning vil inspirere flere redaksjoner til å lage liknende, datastøttet verktøy.

Hva skjer med det norske arbeidslivet?

Det ble kaos i renovasjonen i flere måneder i Oslo, etter at byrådet ga oppdraget til firmaet med det billigste anbudet. Mediene var fulle av saker om folks reaksjoner. Men hvem tar den journalistiske utfordringen med å avdekke følgene for norsk arbeidsliv, der nødvendige tjenester blir priset så lavt at det ikke er mulig å levere dem uten gjennom sosial dumping?

LO Media, blant annet Fagbladets Ola L. Tømmerås, har begynt på den jobben.

Vi skal også diskutere digitalisering, nye inntektskilder og samarbeid med dagspressen.
Er redaksjonelt innhold betalt av annonsører veien å gå? Hvordan gjøre det uten å bli felt i PFU? VGs partnerstudio, ved innholdssjef Svein Arne Haavik forteller hvordan de har gjort det.
 

Og vi skal møte forfattere av helt ferske og viktige bøker.

Meld deg på før 3. februar og få hele konferansen for bare 1450 kroner! Etter 3. februar går prisen opp til 1650 kroner.

Dagpakke (bare fredag/ingen overnatting) koster 1200 kroner.

Fredag kveld samles deltakerne til en hyggelig, tre retters middag.

Programmet blir fortløpende oppdatert, etter som innledere og detaljer blir bekreftet.

Påmeldingsfrist 27. februar! Påmelding til Fagpressens arrangementer er bindende!

Påmelding: 
Rekkefølge
Ønsker du ha med noen kolleger, kan du melde de på ved å skrive navnet deres i feltet over.
CAPTCHA
Dette spørsmålet må besvares før skjemaet kan sendes inn.

Kurs og arrangementer

Dato: 
Onsdag 25. Jan
Kl.: 
11:00 til 16:00
Passer for: 
Redaktører
Markedsførere

Skal du velge skreddersøm? Tilpasset hyllevare? Eller noe midt i mellom..? Valg av publiseringsløsning er noe de fleste av oss står overfor med ujevne mellomrom. Halvdagsseminaret 25. januar gir deg innspill fra fire tilbydere, erfart kunnskap fra kolleger, og mulighet for å spørre og grave.

Dato: 
Fredag 27. Jan
Kl.: 
09:30 til 10:30
Passer for: 
Redaktører
Journalister

"Lærer misbrukte elever i 35 år", skrev Utdanning. Saken var den første i en rekke saker om overgrep utført av ansatte i barnehager og skoler. Hvordan jobbet journalisten?

Dato: 
Mandag 30. Jan
Kl.: 
14:00 til 16:00
Passer for: 
Redaktører
Markedsførere

Fagpressen vurderer å tilby en mulighet for at du kan publisere dine stillingsannonser i en felles portal, sammen med det redaksjonelle innholdet som du allerede leverer til fagpressenytt.no.