Svært gledelig mva-gjennombrudd

Svært gledelig mva-gjennombrudd

Fagpressedirektøren gleder seg over budsjettavtalen og digitalt mva-fritak. (Foto: BN).

Del: 

Regjeringen skal komme tilbake med forslag om mva-fritak for all digital journalistikk i revidert nasjonalbudsjett til våren.

Lørdag kveld kom nyheten om at det likevel ble en budsjettavtale mellom regjeringen og støttepartiene. Inkludert i avtalen er Fagpressens viktige kampsak om at det digitale mva-fritaket må utvides til å gjelde også fag- og nisjemedienes digitale journalistikk.
Fagpressens direktør Elin Floberghagen gleder seg over at utvidet mva-fritak er med i budsjettavtalen. Men hun understreker at det gjenstår arbeid før en seier kan feires:
– Dette er et stort skritt fremover for et digitalt mva-fritak. Vi har jobbet mye med denne saken, og sender en takk til Venstre og KrF som har fått gjennomslag i forhandlingene med regjeringen. Å få på plass et digitalt mva-fritak, vil bidra til økt innovasjon og gode muligheter for digital journalistikk fremover. Likevel, det konkrete resultatet ser vi først til våren. Det må fortsatt jobbes! understreker Elin Floberghagen.

Les også:
  • Erik Nord ble valgt til ny styreleder, Trine Østlyngen er ny nestleder i Fagpressens styre. Årsmøtet i Fagpressen tirsdag kunne også gjøre opp året 2016 med bedre overskudd enn på flere år.

  • Omkring 70 foredrag, debatter og "masterclasses" sto på programmet i Berlin under konferansen Digital Innovators' Summit 2017. Deltakerne i Fagpressens studietur til DIS ga tilbakemelding om godt utbytte og nye ideer.

  • Innlevering, produksjon og distribusjon går som normalt inntil videre, får Fagpressen vite hos Norpost.