Regjeringen utsetter momsfritak til fagpressen

Regjeringen utsetter momsfritak til fagpressen

faksimile fra journalisten. Foto Angelica Hagen

faksimile fra journalisten. Foto Angelica Hagen

Del: 

Sak fra journalisten.no

Utsetter forslag til høringen av mediemangfold er ferdig. Trolig behandles momsfritak for fagpressen og salg av enkeltartikler til høsten.

Skuffende

– Innholdet var alt annet enn vi hadde forventet og håpet. Det var skuffende og overraskende defensivt. Kulturministeren har fremhevet flere ganger her i Bergen at null moms på digitale abonnent er eksempel på politikk som virker. At man da velger å holde fag -og dybdejournalistikk på utsiden av en ordning som påviselig faktisk virker, er skuffende, skriver fagpresse-direktør Per Brikt Olsen i en SMS til Journalisten.  

Les hele saken på journalisten.no

Les også:
  • – Vi har nesten doblet den digitale annonseomsetningen i første kvartal, sammenliknet med 2016, sier annonseansvarlig Anne-Grethe Krogdahl i Byggmesteren. Også salgssjef Kenneth Johnsen i Anlegg & Transport melder om en jevnt stigende digitalomsetning. 

  • Fagpressens annonseomsetning økte med totalt 3,6 prosent i første kvartal 2017. Veksten var 0,7 prosent på papir og10 prosent digitalt. Men noen titler har også svært mye bedre tall.

  • NJ Hege Iren Frantzen viste fram gravesaker fra Fagpressen, og NR understreket at redaktørene i fagmedier arbeider under samme ansvar som sine kolleger i dagspressen. – De bør følgelig også få samme rammevilkår, poengterte Arne Jensen i høringen i finanskomiteen mandag. Også MBLs Randi Øgrey støttet Fagpressens sak.